ВВЕРХ

Медпрактика здоровья

Русский  |  Українська  |  English  |   Polski |  Зробити стартовою   Додати до обраного   Написати лист   
  • МЕТОДЫ

    Показать

Определи свою боль сам по опроснику Освестри
Медпрактика здоровья
28-02-2011
Спрашивает: Назар
Шановні лікарі, в мене таке запитання. Якщо в людини деформуючий артроз 3 ступеню, ця людина постійно приймає діклофенак. Тепер на тому фоні розвинулась виразка дванадцятипалої кишки. Лікар виписав Омез та сказав перейти на уколи діклофенаку, щоб менше подразнювати виразку, так і зробили, але біль не проходить. Порекомендуйте вихід із такого становища. Дякую.
Отвечает: Тамара Кононенко
В даному випадку Діклофенак потрібно відмінити повністю, і не прийматим його якомога довше, пізніше можна замінити на Моваліс. Приймати Омепразол 20 мг 2р/д, Маалокс 3 р/день, Дієта № 1а, Слідкувати за випорожненнями (чорні-означає наявність крові в них), тиском(зниження), пульсом(тахікардія). Якщо є поєднання даних симптомів, то необхідна госпіталізація. Медикаментозні виразки часто можуть ускладнюватись кровотечею.

26-02-2011
Спрашивает: Татьяна
Уважаемый Вячеслав Витальевич! В 2003 году я была прооперирована в институте нейрохирургии в Киеве по поводу межпозвоночной грыжи.По истечении 7 лет опять возникла проблема .Возможно ли лечение в вашей клинике с таким результатом МРТ. МР-признаки грыжи межпозвоночного диска L5-S1 протрузии межпозвоночного диска L4-L5. Остеохондроз спондилоартроз L4-S1 спондилолистез L5. Состояние после оперативного лечения на диске L4-L5. Киста Тарлова сакрального канала на уровне S2 позвонка. Я хочу спросить возможно ли консервативное лечение или нужна операция?
Отвечает: Вячеслав Пилюйко
Уважаемая Татьяна! Однозначно ответить на Ваш вопрос пока не представляется возможным,поскольку описание МРТ недостаточно компетентно: не указаны размеры протрузии,не описано,каким образом представлено "состояние после оперативного лечения диска L4-L5",не указан сагитальный размер спинно-мозгового канала и степень листеза L5.Это необходимая информация должна сочетаться с неврологическим статусом и только потом можно говорить о выборе тактики лечения.Думаю,есть необходимость приехать , проконсультироваться и дообследоваться.Контактный телефон 0673829987,0382658021.

26-02-2011
Спрашивает: Ольга Івановська
Чи дійсно мукасат такий ефективний щодо відновлення дисків та хрящів? Чи може краще пити артрадар?
Отвечает: Галина Циц
Шановна Ольго.Вказані Вами ліки належать до групи препаратів з хондропротективною властивістю,основною іх дією є протекція- захист хрящовоі тканини від дегенеративних ,тобто вікових,змін.Зрозуміло,що іх ефективність залежить від стадіі захворювання.Інакше кажучи,чим раніше розпочато лікування,тим кращим буде результат.А відновити повністю зруйнований хрящ чи диск- неможливо.Отже,цілком зрозуміло,що перш ,ніж рекомендувати Вам один із вказаних вище препаратів,я порекомендую Вам зробити обстеження у лікарів /невролога,ревматолога/ за місцем проживання та повідомити результат.

25-02-2011
Спрашивает: Лариса
После возникновения болей в пояснице прошла компютерную томографию. Заключення: Остеохондроз ПВХ, дефартроз дуговідросчатих суглобів. Прошу дать ваши рекомендации по лечению этих заболеваний.
Отвечает: Тамара Кононенко
Остеохондроз та дефартроз відносяться до групи дегенеративних захворювань. Лікуються вони фізіотерапевтичними методами, такими як діатермія, електротерапія, лазерне сканування та ін., обовязкосими є також масаж та лікувальна гімнастика, остання повинна бути постійною, фізіотерапевтичне та медикаментозне лікування ( хондропротектори) проводяться курсами. В середньому, один раз на шість місяців.

25-02-2011
Спрашивает: Олег,Вінниця
Правда,що після операціі на хребті ті грижі,що видалили можуть знову утворитись?Моєму кращому товаришеві лазером видалили грижу в поясниці у 2008 році.Півтора року все було чудово.Останні півроку він знов скаржиться на болі ,зробив у нас МРТ і йому знов знайшли грижі,2!При цьому одна з них знов між 4 і 5 позвонками.Хіба таке можливе.Моі родичі у 2009 році лікувались у вашій клініці,тому я вам довіряю. Вячеслав Віталійович, дайте ,будь-ласка, віверту відповідь.
Отвечает: Вячеслав Пілюйко
Шановний Олеже! На жаль, це дійсно можливо і в цьому не обов'язково винен хірург, що оперував Вашого товариша. в світі існує певна етапність надання допомоги при остеохондрозі, ускладненому міжхребцевими килами. Кожному пацієнту, прооперованому на хребті, повинна бути проведена реабілітація, яка включає в себе навчання правил підйому вантажів та спеціальної лікувальної гімнастики та фізіотерапії. Пацієнт повинен бути проінформований про режим сидіння, ходьби та правил зміни поз. Нехтування цими правилами може привести до небажаних наслідків, в т.ч. і тих, про які Ви пишете

230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 

Добавить вопрос

Ваше имя:

E-mail:

Вопрос: