ВВЕРХ

Медпрактика здоровья

Русский  |  Українська  |  English  |   Polski |  Зробити стартовою   Додати до обраного   Написати лист   
  • МЕТОДЫ

    Показать

Определи свою боль сам по опроснику Освестри
Медпрактика здоровья
29-01-2010
Спрашивает: Галина
Добрий день. Мені 60 років, я хворію на деформуючий остеоартроз. Періодично приймаю ліки, приймаю санаторно-курортне лікування. Нещодавно на ультразвуковому обстеженні колінних суглобів в мене діагностували кисту Бейкера. Скажіть бкдь ласка наскільки це небезпечно та як можна вилікуватись. Мені сказали, що потрібна операція, але дуже не хочеться оперуватись. Можливо існують інші способи позбутись тієї кисти? Спкасиб
Отвечает: Тамара Кононенко
Киста Бейкера є ускладненням деформуючого остеоартриту. Якщо киста невеликого розміру, то лікувати потрібно деформуючий остеоартрит. Необхідна протизапальні терапія. При зменшенні ознак запалення буде зменшуватись і розмір кисти. Протизапальну дію мають нестероїдні протизапальні препарати ( часто використовуються в лікуванні дефартрозу) такі як Діклофенак, ортофен, Німесулід та ін., фізіотерапевтичні процедури т.я. електротерапія ( комбінація різних видів електричних струмів, діатермія, лазеротерапія, ультразвук та ін. Хірергічне видалення кисти необхідне при дуже великих її розмірах, коли існує ризик розриву кисти.

29-01-2010
Спрашивает: Олексій
Я хворію реактивним артритом лівого колінного суглоба. Три дні тому закінчив курс антибіотиків. Почуваю субе краще, але до норми ще далеко. Мені лікар порекомендував пройти курс діатермії. Чи можна до вас приїхати, щоб пройти цей курс? Дякую.
Отвечает: Тамара Кононенко
Так, можна. Будь-ласка приїздіть. Запис за тел. (0382)658021

29-01-2010
Спрашивает: Антон
У меня болит колено, особенно после нагрузки. Когда одеваю наколенник становится лучше, но болит все равно. На снимках ничего плохого не находят. Можете сказать, почему у меня болит колено?
Отвечает: Тамара Кононенко
Думаю, что сможем. Но для этого необходимо Вас осмотреть, сделать ультразвуковое обследование коленных суставов, а также оценить рентгеновский снимок.

28-01-2010
Спрашивает: Ольга
Дякую за оперативну відповідь. Дослівно опис заключення томографії: ГВХ: Зниження висоти міжхребцевих дисків, субхондральний склероз, крайові екзостози по-типу реактивного лігаментозу, грижі Шморля Th 7-, Th 8-, Th 9-, Th 10-, Th 11-, Th 12- хребців. Зниження висоти тіла Th7- хребця з формуванням глибокої грижі Шморля по нижньому краю тіла. Випрямленність грудного кіфозу. Th 6 - Th 7: дорзальне пролабування диску до 8,7мм (центральний варіант) з явищами кальцинації. Тн 8 - Th 9: дорзальне пролабування диску до 4,4мм (центральний варіант) з явищами кальцинації. L1 - Th 12: дорзальне пролабування диску до 6,3мм (центральний варіант) з явищами кальцинації. ВИСНОВОК: остеохондроз міжхребцевих дисків, грижа Тh6 - Th7, Th 8 - Th 9, L1 - Th 12 дисків. Стеноз спино - мозкового каналу на piвнi Th6 та Th7 хребців. ПВХ: Зниження висоти міжхребцевих дисків, субхондральний склероз, крайові екзостози по-типу реактивного лігаментозу, грижі Шморля L1-, L2 -,L3- хребців. L1 - L2: дорзальне пролабування диску до 7,4мм (центральний варіант з правобічним компонентом) з явищами кальцинації. L2 - L3: даних за пролабування диску не отримано. L3 - L4: даних за пролабування диску не отримано. L4 - L5: дорзальне пролабування диску до 5,1 мм (центральний варіант) без явищ кальцинації, фрагментації. L5 - S1: дорзальне пролабування диску до 4,5мм (центральний варіант) без явищ кальцинації, фрагментації. ВИСНОВОК: остеохондроз міжхребцевих дисків, грижі L1 - L2 , L4 - L5, L5- S1 дисків. ШВХ: 3ниження висоти міжхребцевих дисків, субхондральний склероз, антелістез С4-хpeбця до 1,9mm. Випрямленність шийного лордозу, елементи формування патологічного кіфозу. С2 — С3: даних за пролабування диску не отримано. С3 — С4: даних за пролабування диску не отримано. С4 — С5: даних за пролабування диску не отримано. C5 — Сб: дорзальне пролабування диску до 2,5mm (центральний варіант) без явищ кальцинації, фрагментації. С6 — С7: дорзальне пролабування диску до 2,6mm (центральний варіант) без явищ кальцинації, фрагментації. ВИСНОВОК: остеохондроз міжхребцевих дисків, грижа C5 — С6, С6 — С7 диcкiв.
Отвечает: Вячеслав Пілюйко
Шановна Ольго! Ситуація непроста. За даними вашого комп'ютерного обстеження покази для оперативного втручання у Вас є, але з досвіду роботи нашої клініки і динамічним спостереженням за хворими з подібними проблемами, є також висока вірогідність ефективності консерватиного лікування. Все залежить від того, яка симптоматика у Вас була, є зараз і як швидко наростає в негативну сторону. Чекаємо на Ваш візит з усіма попредніми обстеженнями

28-01-2010
Спрашивает: Сергій
Добрий день! Звати мене Сергій, мені 36 років, м. Луцьк Багато читав позитивних відгуків про Вашу клініку і вирішив з Вами порадитися. Ось заключення лікаря (20.01.2010): На серії MP томограм попереково – крижового відділу хребта виконаних в режимі Т2 W аксіальна і сагітальна проекції відмічається пониження висоти і гідрофільності дисків L4 – L5 L5 – S1. Гіперінтенесивний сигнал від тіл хребців. Ущільнення замикальних пластинок. На рівні диску L4 – L5 дифузна протрузія з перекриттям міжхребцевих отворів. На рівні L5 – S1 парамедіальна кила зліва 10 мм з перекритям між хребцевого отвору Спинний мозок структурно не змінений. Висновок: МРТ ознаки остеохондрозу попереково – крижового відділу хребта. Кила диску. Дифузна протрузія. Від себе: ногу тягне вже приблизно 3 місяці, але ходити можу – ходжу на роботу постійно, великих проблем поки не відчуваю (працюю за ПК - робота майже сидяча). Ногу тягне, можна сказати, періодично – інколи під час ходьби приходиться присідати – і стає легше. Другий день виконую вправи з Вашого сайту – мені здається, що після них мені стає трошки краще. Знімки МРТ – можу вислати при необхідності на E-Mail. Лікар, що робив МРТ, каже, що грижа велика і , в таких випадках необхідно робити операцію, але оскільки я можу ще ходити можна спробувати консервативні методи лікування. Хотів би порадитися з Вами, чи можливе консервативне лікування в вашій клініці в даному випадку, якщо так – то чи є якісь процедури попереднього запису і коли можна до вас звернутися. Дякую.
Отвечает: Вячеслав Пілюйко
Шановний Сергію! Ви абсолютно доречно ставите запитання. Адже вирішувати чи робити опреативне втручання чи ні можна лише після всестороннього огляду і враховуючи всю інформацію. Ми взагалі стараємось робити висновок про тактику лікування тільки після консультативного обстеження. Однак уже зараз можемо сказати. що при такій картині сподіватись на безопераційне лікування можна. Отже запишіться ,будь-ласка, за телефоном 0382-658021 у робочий час. Не відтягуйте ваш візит надовго

320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 

Добавить вопрос

Ваше имя:

E-mail:

Вопрос: