ВВЕРХ

Медпрактика здоровья

Русский  |  Українська  |  English  |   Polski |  Зробити стартовою   Додати до обраного   Написати лист   
  • МЕТОДЫ

    Показать

Определи свою боль сам по опроснику Освестри
Медпрактика здоровья
01-09-2009
Спрашивает: Оксана
Здрастуйте. Моєму синові 20 років. Скаржиться на біль в колінних суглобах. Візуально суглоби не змінені. Був оглянутий лікарем і отримав діагноз Деформуючий остеоартрит. Мене цікавить питання, чи не зарано ставити такий діагноз хлопцеві двадцяти років? Чи можливі інші причини болю в суглобах?
Отвечает: Тамара Кононенко
Так, деформуючий остеоартрит це заворювання старших людей. Ранній розвиток дефартрозу у людей молодого віку явище рідке і повязано з порушенням процесів обміну речовин, постійними травмами суглобів, з порушенням цілісності звязкового апарату суглобів та їх нестабільністю. Якщо мають місце вказані вище чинники і присутні ознаки дефартрозу на рентгенограмі, то такий діагноз можливий, хоча вкрай рідко. Серед інших причин болю в колінних суглобах ( за виключенням хвороб сполучної тканини ) є плоскоступість, сколіози, хвороба Осгуд-Шлатера, остання більш характерна для підлітків.

01-09-2009
Спрашивает: Ольга ,Чернігів
Доброго дня.Чи можете Ви підсказати ,до кого мені звертатись з такою проблемою: у мене вже більше двох місяців болить голова ,вірніше іі права половина.При поворотах голови та шиі,особливо вправо,з"являється запаморочення та потемніння в очах.Це мене лякає і дуже заважає працювати.Дуже сподіваюсь на Вашу пораду.
Отвечает: Галина Циц
Шановна Ольго.Для початку Вам потрібна консультація невролога та офтальмолога/очне дно/,ультразвукове обстеження /Допплер/судин голови та шиі,рентгенологічне обстеження шийного відділу хребта/пряма і бокова проекція з функціональними пробами/ .Всі ці обстеження можна зробити за місцем проживання.Обстежуйтесь та надсилайте результати.Якщо є можливість і час, всі ці обстеження Ви можете зробити у нашій клініці.Довідка за тел 0382-658021.

31-08-2009
Спрашивает: Наталя
Доброго дня. Мій чоловік вже багато років хворіє на анкілозуючий спонділоартрит або хворобу Бєхтєрєва, має 2 групу інвалідності. Ми маємо сина 14 років, який нещодавно почав скаржитись на біль в правому г\ступневому суглобі. Каже, що не травмувався. Звернулись до лікаря, обстежились, робили мазки на статеву інфекцію, які виявились негативними, але є підвищення ШОЕ 40 мм/год, СРБ +++. Лікар поставив діагноз реактивний артрит, зараз приймаємо Діклофенак, після нього легше. В мене до вас питання, чи може артрит сина бути повязаним з хворобою Бєхтєрєва у його батька7 Дуже вам вдячна.
Отвечает: Тамара Кононенко
Так, може. Ваші побоювання не безпідставні. Анкілозуючий спонділоартрит генетично обумовлене захворювання і у молодих людей може дебютувати як моноартрит любого суглоба ( не обовязково великого ) з підвищенням ШОЕ та СРБ. Вам слід ще раз звернутися до ревматолога, детальніше розпитати про біль та ранкову скутість в хребті та інших суглобах, робити рентгенівські знімки останніх та після підтвердження діагнозу анкілозуючого спонділоартриту негайно починати лікування.

30-08-2009
Спрашивает: Василь, Івано-Франківська обл.
Доброго вечора. Вже більше трьох місяців тягне ліву ногу і наявні больові відчуття, осбливо зранку після сну. Пізніше проходить і відчуття на протязі дня нормальні. Але пару днів назад сильно прихопило і зробив рентген та МРТ. Дані МРТ наступні: 1.Значне зниження висоти міжхр. проміжків та інтенсивності МР-сигналу від міжхр. дисків в Т2-режимі сканування, особливо на рівнях L4-L5 та L5-S1. 2.На рівні L4-L5 відзначається випячування міжхр.диску, без компресії дуального мішка. 3.На рівні L5-S1 мають місце парамедіально-латеральна грижа міжхр.диску по задньому типу розмірами до 5 мм, що компремує дуральний мішок та спінальні корінці зліва на рівні ураження. Сагітальний розмір кісткового хреб.каналу на даному рівні 14 мм. 4.Спостерігається підкресленість замикальних пластинок L-хребців за рахунок субхондрального склерозу. Так розумію, що дані проблеми можна вилікувати у вас безопераційно. Цікавить в які терміни це можливо та орієнтовна вартість лікування
Отвечает: Галина Циц
Шановний Василь.За МРТ-результами Ви дійсно підлягаєте консервативному /безопераційному/ лікуванню.Проте,осттаточно відповісти на таке питання можна лише після консультативного неврологічного обстеження.Дзвоніть за тел 658021 і адміністратор вкаже Вам конкретну дату візиту.Вартість лікування залежатиме від кількості процедур,це теж визначить консультація/Середня вартість десятиденного курсу лікування 7000-8000тис грн/.Можливі корективи.

29-08-2009
Спрашивает: Любовь Семеновна
Добрый день, очень надеюсь на ваш совет.Мне 63 года.Межпозвонковую грыжу наблюдаю уже 10 лет.При МРТ костно-деструктивных изменений не выявлено.Патологических МР-сигналов в нижних отделах спинного мозга не выявлено.Снижена высота дисков L1-S1.Определяется дегидратация этих дисков.L4 смещен к переди на 4мм. В сегменте L5-S1 задняя протрузия диска в п\к на 2 мм; размер п\к канала 10х16 мм. В сегменте L4-L5 задняя парамедианная слева грыжа диск, пролабирует в п\канал на 8мм, распространяется каудально на 10 мм, компремирует дуральный мешок, оттесняет его слева направо;размер п\канала 4 мм. На остальных уровнях диски в п\к не пролабируют, размер п\к не менее 11 мм. В миелографическом режиме в саггитальной плоскости определяется "дефект наполнения",соответсвующие задним пролапсам дисков. Институт Ситенко предлагает операцию с имплантацией дисков.Возможно ли (эффективно) проходить лечение у Вас или нужна операция? Спасибо.
Отвечает: Вячеслав Пилюйко
Уважаемая Любовь Семеновна! Даже не зная клинических проявлений данного заболевания и имея описание вашего МРТ нужно сказать, что Вы нуждаетесь в операционном лечении. И дело не в размере грыжи, а в том, что она распространяется вниз. В таких случаях безоперационное лечение мало эффективно. Следовательно настраивайтесь на операцию. Институт Ситенко- признанный лидер в операционном лечении таких состояний. А после операции мы можем Вам пригодиться в плане послеоперационной реабилитации как на раннем этапе(2-3 месяца), так и на позднем.

351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 

Добавить вопрос

Ваше имя:

E-mail:

Вопрос: