ВВЕРХ

Медпрактика здоровья

Русский  |  Українська  |  English  |   Polski |  Зробити стартовою   Додати до обраного   Написати лист   
  • МЕТОДЫ

    Показать

Определи свою боль сам по опроснику Освестри
Медпрактика здоровья
15-07-2009
Спрашивает: Валентина Кузьмич
У моєї сестри ревматоїдний артрит,чи можна вилікувати цю хворобу якщо вона хворіє вже 5 років?
Отвечает: Тамара Кононенко
На жаль вилікувати ревматоїдний артрит неможливо, але можливо досягти тривалої ремісії, тобто людина почувається здоровою на протязі багатьох років приймаючи ліки або після прийому лікарських засобів, але через деякий час прояви захворювання відновлюються. Можливий варіант беребігу ревматоїдного артриту, коли прояви захворювання проходять самостійно.

14-07-2009
Спрашивает: Ольга
Доброго дня! У мене деформація грудної клітки. При цьому сколіозу у мене немає. Чи можна виправити деформацію і яким чином? Чи можливою і чи обов'язковою є операція в такому випадку? Дякую!
Отвечает: Тамара Кононенко
Повністю виправити вроджену деформацію грудної клітки консервативниим шляхом неможливо. Якщо Ви людина підліткового та молодого віку, то можлива корекція форми грудної клітки за допомогою фізичних вправ та занять дихальної гімнастики.

14-07-2009
Спрашивает: Сергей, Конотоп
Два года назад мне поставили диагноз анкилозирующий спондилоартрит. Принимаю сульфосалазин, по необходимости Ортофен. Чувствую себя несколько лучше, но состояние позвоночника далеко не такое, как до болезни. Я не уверен, есть ли смысл далее принимать препараты, которые имеют достаточно нежелательных побрчных действий? Подскажите пожалуйста более эффективные методы лечения анкилозирующего спондилоартрита.
Отвечает: Тамара Кононенко
Сульфосалазин есть болезньмодифицирующим препаратом при анкилозирующем спондилоартрите, по-этому его принимать необходимо. Если вы видите недостаточно эффекта от приема, нужно пересмотреть дозу ( возможно она недостаточна )или скомбинировать с другим препаратом. В любом случае, обратитесь к своему ревматологу. Наряду с приемом лекарственных препаратов Вам необходимы занятия лечебной физкультурой, плаванием, массаж. Это позволит Вам сохранить максимально возможную амплитуду движений в суставах и позвоночнике на протяжении лет. Также необходимы курсы физиотерапевтического лечения с использованием аппаратов, которые обладают противовоспалительным, иммуномодулирующим и хондропротективным действием. Физиотерапевтическое лечение потенцирует действие лекарственных препаратов, что позволяет снизить дозу последних и добиться хороших результатов лечения. За дополнительной информацией обратитесь пожалуйста на наш сайт.

14-07-2009
Спрашивает: Олена,Рівне
На скільки є необхідність робити рентгенівські знімки дитині віком 16 років, якщо вона скаржиться на часті болі в хребті.Чи можна якось обійтись бех них?Дуже чекаю Вашоі відповіді
Отвечает: Галина Циц
Шановна Олено.Наявність болю в хребті у підлітків -досить часта скарга,на яку слід звертати увагу.У цьому віці відбувається процес інтенсивного остеогенезу-хребет набуває кістковоі структури,що потребує багато кальцію, фосфору , вітамінів.Паралельно відбувається статеве дозрівання, яке також потребує вище згаданих речовин.Утворюється такий собі "кальцієвий дефіцит" ,який спонукає до розвитку юнацьких чи підліткових спондилопатій та хондропатій.Вони є найчастішою причиною дорсалгій- скарг на болі в хребті.Рентгенівське обстеження варто зробити для вчасного виявлення та лікування процесу, але можна застосувати метод телескопіі/ лікар-рентгенолог зробить опис стану хребта без фотографування на ренгенівську плівку/Це абсолютно не шкідливо ,але досить інформативно.Скористайтесь цією методикою і повідомте результат

13-07-2009
Спрашивает: Довгаль Іван
Доюрий день! Мене звуть Іван, мені 29 років. В 1997 році я займався баскетболом і отримав травму. Одразу не звернув увагу на біль в нозі (коли наклонявся тягло в лівій нозі) думав потягнув м'язи. Через 4-5 місяців тільки звернувся до лякаря пролікувався медикаментами, допомогло, але на деякий час. Потім куди я не звертався, мануальні терапевти, невропатологи і т.д. допомогало тільки на деякий час. Так до 2000 року я міг наклонитися тільки до колін. У 2000 році я потрапив на лікування до жінки в Кобиляках (рідна сестра Кас'яна). Після її лікування 5-ть сеансів, через три місяці я відчув, що коли наклоняюсь нога не болить, не міг наклонитися тому що за 3 роки хребет втратив гнучкість. Різними фізичними вправами за 6-7 місяців повернув собі минулу фізичну форму. Так до 2007 року я прожив повноцінним життям. Взимку 2007 року, при фізичному навантаженні на роботі я відчув знайомий, але майже вже забутий біль в нозі. Мені з кожним днем ставало все гірше і гірше. В Березні пройшов МРТ і виявилося, що в мене міжпозвоночна грижа розміром 0,92 см. в ділянці L5-S1. Мені порадили звернутися в центр реабілітації при поліклінніці МВД у Полтаві. Там лікували сухими витяжками. Лікар з центру за 3 місяці завдяки витяжкам та комплексом фізичних вправ поставив мене на ноги і вже влітку я знову відчув себе Людиною. Але восени по власній необачності потрапив в ситуцію на роботі де прийшлося схопити тяжкий вантаж і з розвороту кинуки його в сторону. Погіршення відчув відразу. Весь жовтень 2007 року я майже не вставав з ліжка. Знову звернувся в центр реабілітації. Крізь біль та сльози (стаціонарного відділення там не має, приходилося на кожен сеанс приїзджати, що викликало багото болісних відчуттів) пройшов курс лікування і знову лікар мені допоміг. За 5 місяців лікування не відриваючись від роботи, мені звнову покращило. Про навантаження на хребет я забув раз і назавжди. Восени 2008 року я змінив місце роботи, але спицифіка цієї роботи була такою, що мені багото прийшлося їздити за кермом. І вже в Квітні 2009 року я відчув початкову стадію так знайомих мені відчуттів. На даний час я ходжу на роботу в жорсткому корсеті, майже не їзджу за кермом, і кожного дня ввечері практично вже не ходжу ногами. Лікар з центру реабілітації порадив звернутися у вашу клініку, я чув багато гарних слів в адресу вашої клініки. Дуже Вас прошу відповісти на мого листа. Чи зможете ви мені допогти, адже ще все життя по переду... Спасибі за увагу! Довгаль Іван.
Отвечает: Галина Циц
Шановний Іване.У Вашому випадку важливою є порівняльна МРТ-характеристика стану Вашого хребта .Для цього слід зробити повторне МРТ обстеження ПВХ / з обов"язковим вимірюванням сагітального розміру спино-мозкового каналу/.При цьому можна телескопічно описати функціональні проби на наявність лістезу/.Зробіть,будь-ласка, вказані обстеження та повідомте результат.бажаю успіху

371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 

Добавить вопрос

Ваше имя:

E-mail:

Вопрос: