Ураження суглобів при неспецифічному виразковому коліті та хворобі Крона. Лікування.

Лікування уражень опорно-рухового апарату в Медрактиці здоров’я при запальних захворюваннях кишківника

Ураження опорно-рухового апарату є одним із  позакишкових проявів  запальних захворювань кишківника таких як хвороба Крона та неспецифічний виразковий коліт. Суглобовий синдром при хворобі Крона є досить поширеним і може проявлятися у вигляді артриту або артралгії з залученням периферійних суглобів, хребта та ентезисів (ділянок кріплень сухожилків до кістки).

  Лікування включає: медикаментозну терапію, фізіотерапію та модифікацію способу життя, а саме імуномодулюючі засоби включаючи апаратне лікування в комбінації з медикаментами (імуносупресивні засоби та біологічні препарати) Комбінація апаратного лікування та імуносупресивних засобів дає ефект співставний з призначенням біологічних препаратів. Це дає можливість зменшити вартість лікування та нівелювати побічну дію лікарських засобів. Апаратне лікування індивідуальне, спрямоване на лікування не лише суглобів та хребта, а і кишківника також. Якщо високоінтенсивний лазер ми застосовуємо виключно для лікування артриту, ентезиту та ураження хребта, то магнітотерапію

                 

в даному випадку переважно для лікування кишківника. Апарат магнітотерапії має потужну протизапальну та імуномодулюючу дію і на слизову кишківника (використовуємо спеціальні протоколи), а також магнітотерапію використовуємо з метою впливу на ентезиси, сухожилки, м’язи та суглоби.  Електротерапія має потужний антиспастичний ефект, оскільки спазм є ведучим симптомом болю кишківника при запальному захворюванні останнього.               

Зміна способу життя має ключове значення в лікуванні запальних захворювань кишківника з або без ураження суглобів. Регулярна фізична активність, збалансоване харчування. Рекомендуємо збалансовану дієту з достатньою кількістю поживних речовин, яка  покращує загальний стан здоров'я та зменшує запалення.

Регулярні консультації з лікарем: підтримуємо регулярний контакт з пацієнтом для моніторингу стану та коригування лікування за потреби.

 

З метою лікування та консультації звертайтесь до нас

 за адресою: м. Хмельницький, вул Кам’янецька, 63

та телефонами: +38(098)997 17 09; +38(063)631 50 35

 Лікар: Кононенко Тамара Віталіївна.     

                                                            

Повернутися до списку статей