Головні принципи лікування остеоартрозу в клініці "Медпрактика здоров'я"

  • Ранній  початок реабілітації;

Лікар переконує пацієнта починати лікування тоді, коли руйнація суглобів та м'яких тканин тільки почалась. Але якщо звертається пацієнт з вираженими змінами  допомагаємо їм в першу чергу тим, що зменшуємо біль, скутість, проводимо лікування з метою збільшення або збереження об'єму рухів в ураженому суглобі або суглобах. 

 -Комплексність використання всіх доступних і необхідних заходів:

Холодова терапія

Має знеболюючу дію, оскільки вона блокує больову провідність та підвищує больовий поріг. Проти набрякова дія покращує мікро циркуляцію крові та трофіку тканин,  посилює артеріальний кровотік та венозний відтік. Протизапальна дія  зменшує активність медіаторів запалення, пригнічує виділення лізосомальних протеаз. Міорелаксуюча – ослабляє контрактури та зниження тонусу м’язів. Також маж імуномоделюючу дію.

 

               

 

 Електротерапія

Ґрунтується  на проходженні електричного струму через тканини людини. Для лікування подагричного артриту існує протокол, в якому використовуються струми, що зменшують запалення, біль в суглобах, зменшують прояви гострого та хронічного набряку, і справляється з запаленням краще ніж медикаментозні засоби, не маючи побічної дії останніх.

 Масаж

Особливо на початкових стадіях остеоартрозу, коли зміна рухливості суглоба зв’язана переважно з змінами в м’язах та зв’язках, досягаються чудові результати від лікування лише масажами, гімнастикою, фізпроцедурами, та можна обійтись і без медикаментозного лікування.

  • Індивідуалізація програми лікування;

Є випадки, коли використання певних видів лікування протипоказано або ж не дуже добре переноситься, тоді ми заміняємо їх на інші, що є в нашому арсеналі, але не вказані в даному повідомленні.

  • Етапність реабілітації;

Ортезування

При порушенні біомеханіки суглобів необхідна корекція за допомогою супінаторів, ортезів, наколінників. Так, наприклад, при ураженні медіального відділу колінного суглоба, наявності варусної деформації можуть використовуватись колінні ортези, які розвантажують медіальні відділи колінного суглоба, а також використовуються клиновидні ортопедичні устілки.

 В клініці підбираємо індивідуальні для кожного пацієнта устілки, проводимо обстеження на плантоскопі.

 

             

 

Кінезіотейпування

Суть методики полягає в тому, що натяжіння тейпа близьке до натяжіння людської шкіри, тому він ніби бере на себе частину навантаження перевантажених ділянок, допомагаючи їм в роботі. Дія тейпування найбільш виражена в перші 5 днів. Самі значимі ефекти тейпування це знеболюючий та протизапальний. Вже за декілька хвилин після правильного приклеювання стрічки тейпа відбувається зменшення болю та збільшення об’єму рухів хворої кінцівки.

 

 -     Безперервність і послідовність на протязі всіх етапів лікування;

  • Використання методів контролю адекватності навантажень та ефективності лікування.

 

Лікування дефартрозу нелегка справа і вимагає неабиякого терпіння від пацієнта та лікаря, який йому допомагає. Результат лікування більшою мірою залежить від бажання пацієнта бути здоровим та можливостей лікаря. «Медпрактика здоров’я» забезпечує лікареві такі можливості, починаючи від обстеження закінчуючи наявністю новітніх апаратних методів лікування остеоартрозу, навчальних методик та висококваліфікованого персоналу.

Повернутися до списку статей